tisdag 16 februari 2010

Moderater i sin lilla värld

Härva som nu rullas upp hos Moderaterna i Stockholm har knappt trycksvärtan hunnit torka förrän det är dags för nya avslöjande
Riksdagsmannen Jan Ericson kandiderar till kommunen i Mark i höstens val - trots att han inte tänker ta plats i fullmäktige. Jan Ericsson kommer att prioritera riksdagen och blir bara ett affischnamn i kommunalvalet.
"Jag prioriterar riksdagen"

Politik på toppnivå är som ett sällskapsspel. Det handlar om inflytande, anseende och ibland också privilegier, även om det är en sida som de flesta av landets tusentals fritidspolitiker inte vill kännas vid att detta är sanningen.

Trots en fasad av enighet som ingår i ett politiskt partis grundläggande idé är det bland partibröder och systrar som de närmaste konkurrenterna om uppmärksamhet, uppdrag och makt finns. Därför har det alltid funnits utrymme för mygel och fusk. Förtalskampanjer, diskret framviskade efter sammanträdet. Oheliga uppgörelser med åsiktsmotståndare. Till och med fusk med medlemssiffror och röstlängder. Blir inte bättre när det avslöjas de erbjuder pengar mot röster
Härvan som nu rullas upp hos Moderaterna i Stockholm och radio 7 avslöjar hur lokala politiker skyr inga medel. Spelar det ingen roll oavsett parti är detta tillvägasätt manipulation av högre kaliber att få sitta med vid det dukade bordet och njuta av makten och härligheten och sen är det ett spel för galleriet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar