måndag 8 februari 2010

Inte ett öre till Röda korset f.r.o.m. nu

Överhuvudtaget dags att sluta lägga pengar till några hjälporganisationer som utbetalar orimliga arvodeslöner då mellanhänder ruffa åt sig och när sen jag läser att

Röda korset ska hålla rådslag bland sina föreningar om ordföranden Bengt Westerbergs arvode på 822.000 kr/år.
Rådslag skall detta behövas över huvudtaget, vem sjutton är värd detta arvode. 822,000 kr/år blir 68 500 kr/mån det är t.o.m mer än vad en riksdagsmannalön och dessa är högavlöänade också. De har mer än dubbla medellönen som en arbetstagare får
Rådslaget ska avslutas i maj och arvodet kan komma att sänkas retroaktivt från den 1 mars beroende på vad rådslaget kommer fram till. Bengt Westerberg avstår frivilligt från att ta ut arvode tills rådslaget är klart.

-Om medlemmarna kommer fram till att styrelseordförande inte ska ha något arvode, då rättar jag mig efter det, säger Bengt Westerberg till TT men tillägger att han då inte kommer att vara arbetande ordförande på heltid.

Om det funnits lite stake i karln och överhuvudtaget i dessa giriga individer som skor sig över andra gått ut och sagt vi skall ha en lön som medelsvensson då kanske vi solidariskt kunde börja prata om jämlikhet i detta land.

Frivilliga rödakorsmedarbetare är grundlurade ( foto ) och alla bidragsgivare blåsta och behövade likaså

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar