söndag 28 februari 2010

Ransonering införs på äldreboenden

Besparingarna inom äldreomsorgen i Timrå kommun slår nu mot de äldres kaffestunder.
Två koppar kaffe och maximalt tre deciliter mjölk per person och dag är ransonen som nu införs, skriver Sundsvalls Tidning.
Det nya kostdirektivet har förhandlats fram för en tid sedan och tanken är att personalen ska göra veckobeställningar som även omfattar bland annat bröd och smör till frukost och mellanmål. Hela sortimentet som de äldre kan beställa från ska ses över. Personalen har varit kritisk och uttryckt att de skäms när en äldre vill ha lite mer av en ransonerad produkt och det inte går att ordna.

Vad kan man säga om detta?
Det första jag kommer på fy f-n.

Har Sverige blivit så fattigt under de senaste åren. Vem som styr Timrå kommun vet jag inte, men oavsett de säger att det har varit och är en finanskris. Hur många har märkt av detta?
Utöver verkstadsindustrin där bilbranschen ingår har få medborgare märkt av detta. De flesta medborgarna som har ett arbete har enligt alliansen fått mer i plånboken måste pengarna kommit från något annat håll och troligen är det från vårt trygghetssamhälle som politiker håller på att montera ner och det skall införas en trygghet där plånboken avgör.
Är det egoismen och girigheten som skall vara ledstjärna de som inte har något jobb skall inte ha mer än de överlever och dess mindre de får dess fortare kanske de blir av med dessa. tärande medborgar kostar pengar och Timrå Kommun och det lär nog finnas fler kommuner där de skär ner inom äldreomsorgen svälter inte ihjäl sina åldringar men sakta men säkerhet lär deras livsglädje försvinna.
Den som tjänar mest har fått de största skattesänkningar och kommunerna fått in mindre skattemedel och då blir det mindre pengar till äldreomvården och då måste våra äldre som varit med och byggt upp välfärdssamhället betala sina barn och barnbarns överkonsumtion.Det lyser egoism i neon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar