torsdag 18 februari 2010

Arbetslinjer gäller men var finns jobben?

Det skall löna sig att jobba och dess mer individen tjänar dess mer i skattesänkning denna ekvationen är lätt att förstå.
Arbetslöshet I januari minskade antalet sysselsatta i åldern 15-74 år med 80.000 jämfört med januari i fjol. Antalet arbetslösa ökade under samma period med 108 000 personer, enligt (SCB).
De allra flesta som utförsäkrades från sjukförsäkringen vid årsskiftet har fått lägre ersättning i januari, visar den preliminära statistiken från Försäkringskassan, rapporterar Ekot.

Från arbetgivarhåll hörs att löntagare skall vara återhållsamma i sina lönekrav då. Konsumentpriserna sjönk i snitt med 0,1 procent från december i fjol till januari i år, enligt (SCB). Inflationstakten, förändringen under 12 månader, var 0,6 procent, ned från 0,9 procent i december.

Dessutom så under krisåret 2009 steg de svenska reallönerna i snitt med drygt 3,5 procent. Det är den högsta löneökningen på hela 2000-talet, enligt Medlingsinstitutet. Reallönerna är den faktiska löneökningen justerat för inflationen.
De som är/har blivit arbetslösa och de som blivit utförsäkrade undrar nog var finns jobben?

Förhoppningsvisst blir det ett antal lediga jobb i september.
Fast dessa verkar alla redan moderatpolitikerna försöka fuska sig till. Annars brukar politikerna hävda detta är de som lever i utanförskap syssla med eller är de lata och vill inte jobba fast de kan lyfta på huvudet. De som vill jobba finns det inga jobb till så denna ekvationen får jag inte riktigt ihop

Klassamhället och klyftorna ökar ett led som Alliansen gillar och framför allt Maud då hon gillar skarpt hushållsnära tjänster och låga ungdomslöner. Då detta på sikt skapar en marknad för långlönejobb då utanförskapet skall avskaffas till varje pris genom att strypa åt trygghetssystemet. Syniskt eller pest eller kolera den enes bröd den andres död.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar