söndag 14 februari 2010

Motala – Stjärnan 20/2 kl. 14,00

Hallå Stjärnorna, jorden anropar Stjärnorna som svävar långt ute i vintergatan efter att gett Boltic en stjärnsmäll som Gripen segern innan jul gav eko i bandy Sverige men Boltic smäller högre. Kom ner det är dags att mentalt ladda om mot Motala.

Baksmällan efter firande har väl knappt försvunnit förrän det är dags att kavla upp armarna och se fram emot en nya arbetsvecka och ny match


Motala – Stjärnan 20/2 kl. 14,00 (foto från returmöte 3 - 3)

Även om självförtroendet ibland stjärnorna är på toppen just nu och Folkesson har en tacksam uppgift att mentalt intala att nu är det ny match och nya förutsättningar. Blir det ingen lätt uppgift då Motala har 2 vinster på raken imponerande 12 – 2 i målkvot i dessa.
Utklassade Jönköping senast och lär knappast tro att det går att bara ställa in skridskorna på isen utan de lär i sitt vanliga tempo satsa från första till sista sekund.
Siktet inställt på en femteplats i serien och att fixa kontrakt vid vinst annars teoretiskt bli indragen i kvaldramatik

För Stjärnorna är det bara s.k. Måste match kvar, 3 matcher på 7 dagar bara tanken på vad som kan hända under denna ger en gåshud. Först Motala borta, Lidköping hemma och avslutning borta mot Jönköping. Förhoppningsvisst är säsongen slut därefter.
Drevet flåsar i nacken och dessutom kommer konkurrenterna att spela på resultat i deras andra halvlekar som extra tändvätska. Gäller det att lagmaskinen och lagdelar i Stjärnan fungera och de är med i matchen hela tiden.

Stjärnorna inledde senast hemma mycket darrigt och var uträknade två gånger 1 – 4 och 3 – 6 var det nog inte många som trodde detta skulle sluta mer än på ett sätt. Visade den en hög lagmoral att ingen match är slut förrän domaren blåst slutsignal och till mångas överraskning vänder motvinden till medvind och disciplinerat och detta premierades också med en seger.

3 omgångar kvar och det är rafflande både där upp som där nere.

Boltic, Gripen och Ale Surte favoriter, notera dock att Ale-Surte möter Gripen i denna omgång och sen och Boltic i sista omgången, lär vi få vänta minst en omgång till innan vi se konjekturerna klarna.

Dessutom ger detta GAIS som möter Frillesås bör fixa två poäng och en chans att hänga på i toppstriden och dessutom möter Gripen i sista omgången

Motala och Jönköping kan fixa kontraktet i denna omgång vid vinst.

Nässjö och Stjärnan över kvalstrecket lär dock försöka grusa detta för Motala och Nässjö vill gärna ha två lag under sig där idag Lidköping och Tranås befinner sig annars är det stor risk för att det bli ombytta roller vid förluster för lagen över och under kvalstrecket.

Otterbäcken nere på nedflyttning grep ett halmstrå, piskade till vinst, men klappar Boltic igenom en tredje gång knappast då tappar de serieledningen.

Frillesås sist och spelar i div 1 lär inte rå på GAIS väl på Heden men har inget att förlora att storspela

Matcher i omgång 20
19/2

GAIS – Frillesås

Gripen – Ale Surte

20/2

Kl. 14,00 Motala – Stjärnan

Kl. 14,30 Boltic – Otterbäcken

Kl. 15,00 Lidköping – Jönköping

Kl. 15,00 Tranås - Nässjö

Tabell


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar