tisdag 23 februari 2010

Stjärnan - Lidköping. 24/2 kl,19,00

Det går knappast klaga på spänningen i årets allsvenska serie. I toppstriden finns det fyra lag Boltic, Ale/Surte, Gripen och GAIS som kan blanda sig i striden kring direkt och kvalplats.
I bottenträsket har Otterbäcken fortvarande en mikro teoretisk chans att hänga kvar, I striden att undvika kval är det Lidköping, Stjärnan, Nässjö och Tranås som fajtas. Jönköping och Motala har fått sina kontrakt.

Resultaten i denna omgång blir följande. Vinst för Stjärnorna mot Lidköping, Boltic vinner över Nässjö, Ale/Surte vinner över Tranås då är det en sjundeplats inför sista omgången. Gripen vinner över Frillesås. Otterbäcken tar poäng mot Motala. Vinner dessutom GAIS över Jönköping då är Stjärnorna med om att fajtas om en sjätteplats i sista omgången sug på detta. Detta är ett scenario men tycker detta är realistisk bedömning.

Femma förra året och målsättningen var självklart att lysa lika högt minst, men det är en dalande stjärna som inriktar sig numera på en annan femma nämligen att ha fem lag under sig när serien är slut.
Sen finns det väl ingen sann supporter som har gett upp hoppet utan vi instämmer i vad Folkesson sa efter förlustmatchen mot Motala
- Det är två matcher kvar och tar vi fyra poäng så kommer det räcka så enkelt är det, säger Folkesson, som samtidigt erkänner att det kommer bli tufft.
Jo vi hittar en ”Brasklapp” - Vi får väl framförallt inrikta oss på att ha två lag efter oss, blir det kval så blir det.

Folkesson var både förvånad och rejält besviken efter matchen senast och lär läst ”räfs” över sina spelare
- Vissa tar inte jobbet
Dessutom fanns det jättelägen som brändes det kanske var lite för lätt att göra mål på Boltic men inte Motala.
Det var träningsledig måndag, tisdag blir det uppladdning och då gäller det att ingjuta förtroende, justera och analysera det som gick fel senast och träna på det som behövs förbättras inför en ny måstematch på onsdag hemma mot Lidköping.
– Det är bara att ta på sig blåställen. Vi måste kriga och kämpa och se till att ta poäng
Vi instämmer ånyo, så är det Folkesson och spelare och förhoppningsvisst stort stöd från supporters på Arenan. Det är mycket på spel. Hade det varit fotboll så hade vi sagt en så kallad 6 poängs-match.

Övriga 5 matcher och samtliga är även här måste-matcher.

Ale/Surte – Tranås
Ale/Surte måste vinna för att avgöra i sista omgången. Tranås måste vinna för att undvika bli indragen i kvaldramatik

Frillesås – Gripen
Frillesås inget att spela för men måste gå för full maskin för att inte anklagas för läggmatch. Gripen piskade att vinna och leva på hoppet och en massa OM i andra matcher för att vara med i toppstriden.

GAIS – Jönköping
GAIS har teoretiska chanser att vara med i toppstriden vid vinst men krävs det OM i andra matcher är det massor av OM som gäller för GAIS. Jönköping har i praktiken säkrat kontrakt Dessutom vid vinst blanda sig i striden om 5: platsen

Nässjö – Boltic
Nässjö har kniven på strupen och måste vinna och hoppas på lag under förlorar annars är det kvaldramatik för dom också i sista matchen. Boltic måste vinna annars kan en direktplats och t.o.m. kvalplatsen försvinna i sista matchen

Otterbäcken – Motala
Otterbäcken teoretisk chans att nå en kvalplats men den är liten, mycket liten om den överhuvudtaget existera t.o.m. Motala klara för allsvenskan nästa år och vill gärna befästa en femte plats i serien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar