söndag 28 februari 2010

Göran Persson en förrädare?

Är Göran Persson en förrädare eller är han en sannings talare när M startar kampanj för hushållsnära tjänster det sk RUT-avdraget
Moderaterna tar upp kampen om det så kallade RUT-avdraget med de rödgröna. Huvudbudskapet i kampanjen som start i dag är att skatteavdraget för hushållsnära tjänster skapat tusentals nya arbeten, skriver SvD.
M får medhåll av förre statsministern Göran Persson Mona Sahlin bör inte försämra jobbskatteavdraget om hon vinner valet i höst.
– Oppositionen ska inte plåga sig med diskussioner om skatter som behöver justeras och regeringen lägger upp en valrörelse som bygger på att det går bättre och bättre för Sverige säger han till Sydsvenskan.
Full förståeligt enl. uppgift så är Göran och Anita en av de som utnyttja hushållsnära tjänster och hur skulle de ha råd till detta annars kan man fråga sig.

Skälet till kampanjen är att avdraget blivit en viktig symbolfråga för hur de politiska alternativen ser på jobben och jobbpolitiken, säger M partisekreterare Per Schlingmann till tidningen. Symbolfrågan ligger väl i att de som inte har jobb utan är tärande skal betala så de som har jobb får det ännu bättre.
Enligt Almega arbetar 11.400 personer med hushållsnära tjänster. Detta är förvisso en sanning som inte går att förneka, vi har fått en marknad av städbolag som bjuder under varandra för att komma hem och städa så det är fint när fredagsmyset skall börja. Skattesubventionerat och som främst löntagare med högre inkomster kan utnyttja. Fattighetspensionärer halta och lytta som inte orkar har inte råd med detta. Kanske den grupp som främst skulle ha nytta av hushållsnära tjänster.

Solidariteten mellan klassamhällena verkar likt Berlin murens fall suddats ut och när företrädare för arbetarpartiet plötsligt bytt sida kan detta vara ett tecken på att det finns inga större skillnaden mellan nya och gamla arbetarpartiet när det handlar om att medborgarna gått från statar och arbetarsamhälle till ett tjänstsamhälle och medborgarna fått det i allmänhet bra gäller det att tänk på dig själv och skit i andra gynnar medborgarna bäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar