söndag 7 februari 2010

Bandy allsvenskan omgång 18

Skall agna skiljas från vetet eller kommer det att bli en förtätad spänning även i fortsättningen?

10 poäng kvar att spela om och det är 8 lag inblandat i striden om att dels undvika som att försöka ta en kvalplats eller ramla ner en serie. 4 lag slåss om en direktplats och en kvalplats uppåt.

Onsdag 10/ kl. 19,00 börjar det och vid 21 tiden vet vi svaret. Länkar där ni följer matcherna för er som inte är närvarande men ändå vill följa dessa Elitrapport eller via Everysport den som vill se tabell och övrig statistik 

Tranås 9:a – Stjärnan 7:a : Kniven på strupen för båda lagen och det skiljer ett poäng och ett streck emellan de just nu. Tranås sikta på ombytta roller medan Stjärnan sikta högre upp och mer luft ner till strecket skulle sitta bra.

Frillesås 12:a – Nässjö 10:a på kvalplats. Flammorna grep ett halmstrå mot Otterbäcken och teoretiskt finns det möjlighet att knipa en kvalplats men det krävs massor av OM och framförallt vinst här mot. Nässjö som hemmavann senast mot Ale-Surte och vaknat fem i tolv kan man nästan påstå och sätter spiken i kistlocket för Frillesås vid vinst.

Gais 3:a – Ale-Surte 4:a Veckans stora västkust derby match som bör locka publik till Heden Gais darrade lite hemma senast om detta berodde på matchflytt eller det var skrämselhicka återstår att se Ale-Surte gick på en mina senast borta mot Nässjö är lite av piskade till vinst för att hänga med om några går loss över dom.

Gripen 2:a - Otterbäcken 11:a Kan denna match sluta mer än med en hemmavinst Gripen spelade effektiv bandy mot Stjärnan och satte sina chanser. Har bara förlorat en gång hemma och detta mot Stjärnan. Otterbäcken fick däng av Flammorna och nu är det kniven på strupen som gäller då de har inte råd med poängförlust på nytt.

Boltic serieledare – Jönköping 5:a Boltic vill vinna serien och är starka hemma bara en förlust. Jönköping lite av året överraskning men inte på bortais i alla fall och det finns lag som flåsa i nacken om dessa vinner, finns ett kvalstreck i sikte.

Motala 6:a – Lidköping 8:a Båda över kvalstrecket men långt från att ha kontraktet klart. Två lag som är jämbördiga och matchen lär bli jämn därför också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar