söndag 21 februari 2010

Boltic – Otterbäcken 8 - 5 (3 - 3)

Matchen Boltic – Otterbäcken började 18,00
Högintressant match Boltic serieledare inför denna omgång fick se Ale/Surte gå förbi efter vinst över Gripen, är det en måste match om de vill vinna serien och ha eget avgörande. . Otterbäcken slåss för sin existens i botten 13 poäng och då Tranås vann över Nässjö är det 3 poäng upp till kvalplats som gäller.

Boltic har favoritskapet har dessutom darrat rejält de senaste matcherna en oavgjort och en förlust och dessutom tappat stor ledning mot slutet kan allt hända.

Boltic sätter lägger i högsta växeln direkt och 1 – 0 efter 6,57 av Pål Hansen 8,25 dags på nytt att vittja nätet för Otterbäcken denna gång är det Magnus Fransson (hörna mål)

Boltic faller in i sin vana trogen och slappna av och vips så vakna Otterbäcken till liv och arbetar sig in i matchen och har 10 minuter med bra spel resultera i 3 hörnor förvisso resultatlösa och Boltic spela lite fullt så det blev en i snickarboa

Det är lite grinigt i visa av Otterbäckens spelare varav en åker på ett lindrigt matchstraff. Blir detta plötsligt tändvätska 2 – 1 i 25 minuten. Övertänd Otterbäcksspelare hamna i snickarboa ger istället Boltic fördel och efter 35,34 sätter Apelqvist 3 – 1.

Nu blottar sig Boltic sig på nytt och bjuder in Otterbäcken som reducera efter 38,31 Eklind och kvittera direkt därefter 3 – 3 Henrik Larsson. Otterbäcken har press på Boltic nu men så klåpa de till efter 42,20 och får en utvisning med påföljande straff för Boltic som kan sätta en spik i locket, men de bränner straffen halvtid 3 – 3

Andra halvlek

Otterbäcken biter ifrån och det är böljande spel i inledningen efter 51,18 tar Boltic åter ledningen 4 – 3 genom Mattias Svensson. Otterbäck ger inte upp utan pressar på och Boltic blir griniga och får två utvisade efter 54,48 och 56,45 och detta tar på krafterna även om de lyckas hålla rent framför egen bur blir det utdelning för Otterbäcken efter 66,07 kvittera de till 4 – 4 .

2 minuter senare får Otterbäcken en straff och den sätter Henrik Gullberg och plötsligt så leder Otterbäcken 4 – 5 Skall Boltic tappa ännu en gång en ledning?

Boltic får flera chanser men missar tillfällena, så det krävdes dessutom en Otterbäcksspelare i snickarboa inför sista kvarten slaget för att det skulle bli utdelning 5 – 5 och idag ganska vanligt förekommande i andra matcher också (hörna mål) Jacob Bucht

Boltic brukar nu klappa ihop men har nog fått höra både det ena som det andra av lagledarstaben så det bli ett ledningsmål direkt 78,18 av Apelqvist och Otterbäcken begär timeout.

Nu hjälpte detta inte utan det är Boltic som får tändmedel istället 7 – 5 efter 82,25 av Apelqvist och samme Apelqvist slår in spiken 8 – 5 efter 88,18

Boltic återtar serieledningen 30 poäng före Ale/Surte på kvalplats 29 poäng under Gripen 28 och GAIS 27. Det blir kanske avgörande i sista omgången då Boltic möter Ale/Surte hemma

Otterbäcken 3 poäng upp till kvalplats blir tufft måste i praktiken vinna de återstående matcherna mot Motala och Lidköping och de andra lagen på kvalplats får inte vinna sina.