onsdag 10 februari 2010

Berghems församling

rädda samfällighetens ekonomi på nytt.


Surteby-Kattunga samfällighet har som många andra kyrkliga enheter brottas av ekonomiska problem de senaste åren och för några år sedan såldes prästgården nu säljs även församlingshemmet till intressenter som även vill köpa skolan i Berghem.

Samfälligheten har även försålt församlingshemmet i Fotskäl och prästgården i Surteby för att rätta till ekonomin under 2009. Även församlingshemmet i Hajom var aktuell att försäljas, men en grupp i Hajom ansåg de hade ett stort behov av en kaffestuga. Lyckades denna grupp stoppa försäljningen och rädda församlingshemmet i Hajom att gå under klubban genom att bilda en ekonomisk föreningen. Efter att samfälligheten gjort stora investeringar innan övertagandet och sen betala för att denna förening åtager sig att stå för driftskötsel av församlingshemmet vidare och erhåller ett bidrag för detta.

Ja så kan det gå när först samtliga ledamöter i en kyrkonämnd från 5 församlingar insåg att behovet av egna lokaler fanns inte utan det går att hyra in sig i andra lokaler, Plötsligt börjar några "pinka" revir för att se sin egen församling som viktigast.T.o.m. vill de ta betalt för dopkalas och minersstunder av medlemmar, men detta återremitterades.

Sen skall det utredas vilka församlingar som det skall sammanlysas gudstjänsterna i framtiden. Men även där "pinkar" ledamöter och kyrkoråd sitt revir så det lär bli en följetong lägre fram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar